Studentkort till StampARTics Majutmaning

Det börjar ju dra ihop sig till studenttider och därmed också behov av studentkort :). StampARTics 2nd challenge i maj är med temat SOL, och eftersom jag bara hade studentkort i huvudet associerade jag genast sol med ljusnande framtid, gryende morgondag osv - alltså STUDENT =) . DT Sassa på StampARTic hade gjort ett kanonläckert inspirationskort med solstrålar i bakgrunden och den detaljen  tvärliftade jag :)   :Fö nyckelhål och nyckelbricka gjort av de suveräna metallarken, nyckeln ( till framtiden, som man erövrar när man tar studenten =) ) är utstansad i grungeboard och behandlad med distresser, distress embossing Powder, PP och Glossy Accent.

Detaljbild:


Fullkomligt älskar metallarken (fast det har jag visst nämnt förut !?) =)

Ha en skön tisdag!

Kram/ Eva

SweetPea

Äntligen lugn i huset, alla barn i sina sängar och några minuter över för mig själv. Tänkte passa på att visa ett kort med min nya SweetPeastämpel, kommit hem ett antal olika hos Pysseltagen men i ett anfall av självbehärskning köpte jag bara 1. Ångrar mig lite för de är faktiskt väldigt läckra tycker jag ju mer jag tittar på dom. Letade runt lite efter inspiration till ett födelsedagskort jag skulle göra och hittade en perfekt skiss i Handarbetas blogg, deras Majtävling. Aldrig fel att slå två flugor i samma smäll :)

Så här blev kortet:Glittrigt papper från BoBunny i härliga gröna och lila nyanser som jag gått och klappat på i flera månader utan att klara sätta saxen i . Men nu är det gjort! Några små utstansade fjärilar av metall smög sig med också, i nyansen "Plum".  Ber om ursäkt för bildkvalitén som blev alldeles för ljus och blek, min vanliga kamera har rymt utomlands så jag fick låna ena sonens pyttelilla kamera som envisades med blixt.

Ett till "metallkort" tänkte jag visa också, närmare beskrivning finns i Pysseltagens nya fina blogg:Metallfärgen är Appletini, bakgrunden är gjord med Alcohol Inks.

Måste också ta chansen att vinna fina stämplar från Vilda Stamps, blog candy hos Svensk Scrapbooking:19:e maj dras vinnaren, så passa på om du inte redan gjort det :)


Ha det gott!

Kram/Eva


StampARTic Artsy Challenge!

Jaa! Äntligen en utmaning från StampARTics nya Artsy team: Kort med distressbakgrund! Höll just på att förbereda en metalldemo åt pysseltagen och vad kan passa bättre till den fantastiska metallen än en distressbakgrund?!

Här är resultatet:

Och lite detaljbilder:


Närmare beskrivning av material och tillvägagångssätt finns här i Pysseltagens blogg. Är helt överförtjust i dessa nya metallark så mer av detta lär dyka upp i bloggen snart :)!

Sängdags!
Önskar alla en skön Kristi Himmelshelg!

Kram/Eva


VÅR, eller...?

Jorå, maj månad och bara två små snödriverester kvar i trädgården, igår plockade dottern och jag tussilago och kliar i ögonen gör det förvisso... men VARFÖR måste det blåsa arktiska vindar av  stormstyrka hela tiden???
 Man kollar ut genom fönstret och ser att solen faktiskt skiner men när man sticker ut näsan på verandan tar isvindarna i och man tjälar ihop på nolltid. Fast nu tänker jag uthärda åtminstone en stund till med dunvästen på och laptopen i knät, den värmer ju faktiskt lite :).
Kom härom veckan ett trevligt paket med ett gäng nya Magnoliastämplar- underbart söta och roliga att färglägga oxå. Grävde i lådan med spillbitar av DT-material och hittade lite av varje. Blev först ett kort gjort efter StampARTics majskiss, Lady Tilda färglagd med distresser förstås :)  :Följt skissen till punkt och pricka får man nog säga. Närmare beskrivning av material finns här i Pysseltagens blogg.

Nästa kort består av Ballerina Tilda tillsammans med BoBunnys glittriga julpapper:

Även detta finns det mer detaljer om i Pysseltagens blogg.

Ytterligare ett Magnoliakort har det blivit sen sist, fast med en lite äldre stämpel, Charleston Tilda (tror jag). Gjort efter Svensk Scrapbookings aprilskiss:Tilda är färglagd med distresser och Twinkling H2O:s. Det rosa pappret är torrembossat med en Spellbinder Impressability die i Big Shot:en ( har jag sagt att jag sadlat om från Epic till Big Shot?  Föranleddes av att Epic:ens skärplatta gick sönder samtidigt som Inger på Pysseltagen gick över till Sissix Big Shot pga att det varit  strul med lite för många Epics. Måste säga att jag inte ångrar mig en sekund, fantastisk maskin :) !! )
Efter embossandet har jag distressat på med Victorian Velvet och borstat över Perfect Pearls "pearl".
Hua, nu gick solen i moln, måste gå in innan jag fryser ihjäl och händerna stelnar :(...Brrr...
Sådär, bättre här vid köksbordet:)
Martiniglaset på Tildas fot och den lilla hörnstämpeln kommer båda från ett läckert stämpelset, Glamour Girls, från Crafty Secrets som består av ett antal eleganta damer och snygga texter, går bara och väntar på rätt tillfälle att få inviga övriga stämplar... :)

Det var allt jag hade att visa idag. Önskar alla en riktigt skön söndagkväll!

Kram / EvaRSS 2.0