StampARTics halloweenutmaning!

Nu tänkte jag chocka mig själv och omgivningen med att uppdatera bloggen 2 dagar i rad vilket ju inte hör till vanligheterna direkt. Har dock varit hemma med en sjuk 5-åring idag och efter att gått ut hårt med att kräkas ner hela toan direkt på morgonen, hade nämnda 5-åring ett närmast mirakulöst tillfrisknandeförlopp och har just fikat munk och chokladboll med god aptit. Under tiden häremellan fanns dock ett tidsspann på några timmar då hon var lagom hängig för att bara vilja ligga i soffan och se på DVD, vilket lägligt nog av hennes mor lite pysseltid! :)
Passade på att haka på StampARTics pågående utmaning med Halloween-tema:Har ju lite klent med Halloweenstämplar och inga passande papper men med distresser och glimmermist fixar man det mesta:). Svarta bakgrunden är distress med "skrynkelteknik" och den orangea är mistad med glimmermist.
Har en spökstämpel som jag stämplat på grunge paper och klippt ut, målat med Crackle Paint Rock Candy. Klippte även ut några fladdermöss ur grunge paper (ritade en mall först), färgade med Black Soot och lackade med Crackle Accent. Även pumporna är handritade och färglagda med Promarkers. Tack StampArtic för inspirationen, hade väldans kul medan jag gjorde detta!

Ha en skön helg!

Kram / Eva

SS:s CC o DT

Visst är det härligt med förkortningar...;). Fast när man skriver själv är dom ju bra att ha, annars kan man ibland få spader när man ska läsa faktatexter med 1000 olika förkortningar som man aldrig kan minnas exakt vad dom står för. Fast det kanske är nåt som har med åldern och minnet att göra... och synen, snart kommer jag inte undan att skaffa läsglasögon heller. Vill inte! Med tanke på hur det funkar med solglasögon måste jag nog ha 10 par i omlopp för att ev hitta ett par när jag behöver dom. Och så påminner dom ju om att man faktiskt passerat 40 vilket fortfarande är lite svårt att acceptera:) . Nog med 40-årskris för idag!
I förra veckan var det ju som bekant CyberCrop på Svensk Scrapbooking med anledning av att dom fyllde 3 år.
Lägligt nog var jag gruvligt förkyld med hosta, ögoninflammation och en grym huvudvärk och var därför hemma från jobbet i 2 dagar, men med lite lämpliga medikamenter i kroppen gick det ialla fall att sitta uppe och pyssla lite så 4 bidrag hann jag med.

Först ett kort till en utmaning som gick ut på att göra ett Grattis-kort i enbart gult och blått:Använt blå och gula distresser, klisterdyna och blått glitter och några TH-stämplar.  Gick sådär, kom 3:a i omröstningen som dock vanns överlägset av min duktiga "DT-kollega"  BellaMio (GRATTIS igen!) med ett fantastiskt fint ramkort- kolla gärna in det på Svensk scrapbookings framsida.

Sen blev det 2 kort till utmaningar där man skulle lifta kort av Lillnettan resp Yoli. Till första liften (Lillnettans) blev det ett kort i lila vilket inte hör till vanligheterna för mig:

Även här distressbakgrund, använt en massa stämplar från TH "mini ornates". Rosorna är hemgjorda enligt tutorial på StampARTic.


Till andra kortliften (Yolis) blev det ett i grönt:

Tagen är gjord med alcoinks, har sen stämplat och embossat en textbakgrund med guld embossing, sen swirlar i kanterna som embossats med clearpulver. Motivet är stämplat och embossat med distressembossingpulver och färglagt med chalks. Hemgjord stor ros, köpta minirosor och hjärta av ståltråd som virats med tunn bouillontråd som jag först trätt pärlor på. Omröstning pågår, lite spännande är det,  har legat på delad 1:a men sist jag kollade låg jag under med 1 röst :( ...

Till sist ett julkort till en skissutmaning, blev också DT-kort till Pysseltagen:Ovanligt mycket mönsterpapper och lite distresser på denna ( distressberoendet är annars starkare än nånsin :D ! ). Stämplat och embossat med vitt och glitter, snöstjärnan på mistad bakgrund av distressrefillers och Perfect Pearls (närmare beskrivning finns i Pysseltagens blogg). Har några julkort till färdiga att visa men hinns inte nu , måste hämta o skjutsa barn:).

Ha en skön helg!

Kram/ Eva


RSS 2.0