Snart är det...

 på Svensk Scrapbooking, ska bli så kul. Hoppas för en gångs skull på riktigt dåligt midsommarväder så man med gott samvete kan sitta  och pyssla bäst man vill ( och jag tror SMHI är inne på det spåret också).  Har idag värmt upp med ett (vin)flask-och-chokladkort som jag tänkte ge bort imorgon kväll. Jag är ju ingen snabbpysslare direkt men detta är nog snigelrekord, tog nog 6 tim minus nån liten matpaus ( och x antal barnstörningar av varierande grad =)  ):


...och närbild...Tyckte små grodor kunde passa till midsommar. Tänkte även det skulle bli bidrag till StampArtics  junitävling med djurtema. Passade på att inviga en ny Martha Stewartkantstans  som kom med posten idag =) -kommer bli en favorit!

Tänkte också visa ett kort som kom till härom dagen, mest för att testa några nya stämplar från Tingtura- Inte så arbetat men det gick på 45 min- rekord åt andra hållet!:Distresser, förstås =) och diverse blommor. Stora fjärilen är en urklippt Tingtura-stämpel som 3-d-lackats.

Passar också på att  visa ett kort gjort för en månad sen till min systers födelsedag- av datatekniska skäl( 60 mil mellan mig och datorn) kom det aldrig med då:
För övrigt har vi nu fått domen angående bilen- det blir ett motorbyte!  Dessbättre har verkstan hittat en begagnad motor så det verkar som vi kan komma undan lite billigare än vad som först sas, fast kul är det ju inte direkt-BLÄ!

Tur att man har en CC att muntra upp sig med- Vi ses på Svensk Scrapbooking!

Kram
Eva

Semester!

Äntligen!  I alla fall en liten uppvärmningssemster på 2 veckor, ska ha resten i juli/ augusti. Vädergudarna har uppenbarligen också kollat mitt schema och ordnat mulet med snålblåst, duggregn och +8 grader.  Fast i smyg är jag inte helt missnöjd- perfekt pysselväder är det ju i alla fall, gäller bara att sysselsätta barnen först=) .
Var visst ett tag sen senaste uppdateringen, men det blir alltid tidsbrist veckorna innan ledighet, mycket som måste stökas undan först.  Har dock inte hänt något världsomvälvande, läget med den trilskande bilen är tämligen oförändrat, dvs vi vet inte om det är "...en skruv eller hele chassit..."( Såg ni "Macken"? =)  ) En liten strimma hopp har dock tänts om att det kanske ska räcka att byta nåt med olje..pumpen?..tråget!??...men som sagt, ännu oklart.

I förra veckan kom det ett DT-paket från Inger på Pysseltagen ( tillsammans med lite andra grejor  jag beställt, VARFÖR är det så himla lätt att shoppa pysselgrejor men så vansinnigt tråkigt att handla allt annat-kläder till mig, till barnen, mat, prylar till hemmet etc,etc?). Detta  DT paket innehöll bla Perfect Pearls, Distress ink refiller "Tea Dye", 3-pack minimistflaskor och en fin textstämpel från Inkido- gissa om jag gått och längtat efter att få kasta mig över detta? Så i helgen har jag maratonpysslat. Här är resultaten (jag är ju ganska långsam av mig=D):Använt Aged Linen, Tea Dye och Vintage Photo. Blommorna är mistade eller inkade med glimmermist av "Tea Dye" refiller och perfect Pearls "Forever Red". (Närmare beskrivningar av hur jag gjort detta och de två nedan finns i Pysseltagens blogg.)

Sen ett liknande fast i blått:Färgerna här är "Aged Linen och "Faded Jeans". Vita körsbärsblommor som är sprayade med "glimmermist" gjord av "Faded Jeans" refiller och Perfect  Pearls "Forever  Red".

Ytterligare ett DT-kort:


Använt ( igen ) "Aged Linen", "Tea Dye" och "Vintage Photo", texten stämplad med klister dyna och täckt med Perfect Pearls, liksom swirlen till höger......och fjärilarna till vänster.Texten är skriven med Embosspenna och täckt med PP, sidorna sprayade med ovan beskrivna mist. Blixtljuset gör att det blir väldigt tydligt, ser inte alls så prickigt ut i verkligheten.

Tänkte också visa två studentkort som knåpades ihop under viss tidspress (dvs nattetid)  i förra veckan =):Till båda Distressbakgrunder med "skrynkelteknik" som jag sett i en av Tim Holtz  demos och verkligen fastnat för, snabbt och lätt ooch blir hur effektfullt som helst. Passar  bra när man inte vill ha alltför gullig/blommig/"swirlig" stil. Glitterswirlarna är stämplade med Glue Pad och täckta med glitter, bokstäverna är svarta självhäftande skumgummibokstäver som också "duttats" mot klisterdynan och sen mot glitter.

Tog några bilder på "skrynkelproceduren":


Knyckla ihop ett 14x14 cm akvarellpapper (eller tag eller albumblad).Släta ut och stryk på färg direkt med stämpeldynan. Spraya på ordentligt med vatten så färgen börjar sprida ut sig. Hjälp ev till lite med infärgningssvampen.  Stryk sen papperet torrt. Tim Holtz stryker direkt på pappret. Jag som även ibland tänker mig att stryka en vit blus med samma strykjärn =) lägger pappret mellan två bakplåtspapper.Sen är det bara att stämpla, eller som här dutta färgen genom punchinella, tycker det blir ganska effektfullt och lite tufft...Lite mer ink med svampen i kanterna och förstås kantrivaren- Klart!

Nu har jag lovat mellansonen en omgång Monopol- gäller att förlora lagom diskret för husfridens skull. Måste bara ta på ett par raggsockar och en fleecetröjaförst- det är härligt med sommar!

Semesterkramar!
Eva

Datortrassel och motorrassel!

Sista veckan har saker och ting inte riktigt gått min väg kan jag nog påstå. Förra helgen, över Kristi Himmelsfärd åkte vi ned till mina föräldrar och min syster med familj, som bor ca 60 mil sydväst om Sundsvall. Jättemysigt och trevligt på alla sätt hade vi. På väg hem förra lördagen  när vi var ca 3,5 mil söder om Hudiksvall börjar plötsligt oljelampan lysa samtidigt som en varningstriangel tänds och ett biljud börjar höras i bilskrället. Bara att rulla av vägen och slå av motorn. Där satt vi nån timme i bilen medan jättemyggor attackerade rutorna, tills bärgningsbilen kom. Vår Saab vinschades upp på flaket och vi fick klämma ihop oss på sovbritsen bakom förarsätet i bärgningsbilen. Kan ju tänka ut både 1 och 2000 sätt jag hellre fördriver en lördagkväll på men ungarna tyckte det var roligare än julafton att åka bärgningsbil och försökte  prata ihjäl bärgarn som började se lite matt ut när vi närmade oss Hudik. Väl där fick vi en hyrbil, modellen mindre än vår (fullpackade) 95, som vi till slut ändå lyckades klämma in all vår packning i.  Vår bil dumpades vid Saabverkstan  och vi for hem.  På måndagen tog vi kontakt med verkstan som genom att starta bilen och rulla in den innanför grindarna redan hade klurat ut att hela motorn behöver  bytas!!!  Á 40-50 000 !!!! OCH DETTA UTAN ATT ENS HA ÖPPNAT MOTORHUVEN- vilken otrolig diagnostisk förmåga, gränsar till klärvoajans tycker jag! För att kolla vad som var trasigt hade ingen tid med, åtminstone inte innan midsommar.... Hurra!! Så nu är bilen hembärgad till Sundsvall för en "second opinion", vet ännu inte om det trots allt blir ett motorbyte eller inte. Dessutom  visade det sig att jag glömt lap-topen  60 mil söderöver-katastrof, varken mer eller mindre. Jag är helt abstinent! Vi har visserligen en till,  stationär, dator i källaren men där hinner jag ju aldrig sitta( utom just nu =)  ), laptopen brukar jag ha på köksbordet och surfande och bloggbesök brukar skötas parallellt med matlagning, läxförhör mm.Har alltså blivit väldigt dåligt med sånt  sista tiden. Dessbättre ska jag till Göteborg i mitten av veckan så jag kan hämta upp datorn på hemvägen då. 
Lite pysslat har det ialla fall blivit , som positiv bieffekt till datorbristen har ju tiden räckt lite bättre till det =) . Tre morsdagskort blev det , först ett till min egen mamma:Distresser igen förstås, blandat Tattered Rose, Fired Brick, Worn Lipstick och lite Faded jeans och Vintage Photo.Rosen är en Inkidostämpel färglagd med akvarellpennor och distresser, lite stickles oxå. Och så ett hjärta tillknycklat av svart ståltråd med rosa pärlor och distressade minirosor som dekoration.

Sen ett kort till svärmor:


 Samma Inkidoros x2 fast med ProMarkers, papper från Kaisercraft, "Wish upon, Shine", och grönt ståltrådshjärta. Textskylten utskuren med slicen och skriven med valnötsbläck (liksom ovan).

Sen ytterligare  ett till "plastsvärmor" :Samma papper som ovan, Mimosastämpel, Primablommor med grön ståltrådsblomma och organzaband som knutits genom öglebrads som "stängningsmekanism", lite krångligt blev det,  bradsen var lite för trånga för bandet, ingen av mina mer lysande ideér  måste erkännas ...=).

Har också hunnit med ett födelsedagskort till svärfar som fyller år imorgon:Distresser igen, Aged Linen, Vintage Photo, Faded Jeans, både på bakgrundspapper och tags. Magic mesh som "blad" bakom blomman, spets och trollsländebrads, tagsen upphängda i en öglebrad. Ser kanske lite kalt ut, tycker som vanligt att det är svårt med dekorationer på "herrkort" =)

Till sist- tusen tack ni som tagit er tid att lämna snälla kommentarer- blir jätteglad! På frågan om vilket alfabet jag använt på rosa kortet i förra inlägget är väl svaret snarast en personligt förvanskad, ickekursiv variant av humanistkursiva =), min favoritstil som jag använder till det mesta.

SNART ska jag sno åt mig tid till en riktig bloggrunda oxå!

Ha det härligt i sommarvärmen!!
Eva

RSS 2.0