Attans vårsol...

...som tvingar ut en att kratta i trädgården när man egentligen vill pyssla =D!  Fast skönt är det att våren äntligen kommit , drivorna i trädgården  har smält undan med rekordfart, idag försvann sista resterna. Mindre kul att det blottlägger all "skrot " vi inte hann få undan i höstas, trasiga hinkar och spadar, såpbubbleburkar, en rutschkana mm. Sparkarna som blev fullkomligt översnöade nån gång när vi var bortresta har oxå tinat fram dess bättre.
Tur i alla fall att vi bara har "skogs-TV" ( basutbudet, inga kul kanaler =(  ) så man får lite pysslat på kvällarna.  Har invigt mina nya grodstämplar från Penny Black, blev några kort med lite vårkänsla: En prickig vårhälsning, slicen har fått jobba lite...

Och så en middagsinbjudan:


Ser väl smaskigt ut =)?!

Och så ett Grattiskort:Fick inte till stämpeltrycken först, men med Memoriesdynan funkade det kanon, så då fick jag använda akvarellfärgerna igen istället för ProMarkers. Hade nästan glömt hur kul det är i min förtjusning över pennorna!

Nu dax för lite "måste"pyssel, ska göra inbjuningskort till  dotterns 5-årskalas (hög tid eftersom kalaset ska vara på fredag...) Och på lördag är det mässa i Gävle, så himla lämpligt att det är första helgen efter lön... =D . Ska bli såå kul!

Hoppas vi ses där!
Eva

Tillbaka i sta´n...

...efter  påsklov i Åre. Trevligt har vi haft men vädret har varit  "sådär" , och alla i  familjen börjar bli lite "skidmätta" så här i sluttampen av säsongen. Men desto lugnare och skönare med sovmorgnar, långa fikapauser, afterski =) och allmänt slappande. Scrap-skadad som jag blivit hann jag få några riktigt bra hoppbilder på grabbarna som jag tänkte ska bli till en LO så småningom...=)
Mycket  pysselabstinent hann jag dock bli och dessutom väntade jag på ett sånt där trevligt paket på posten från Pysseltagen- med tur som en tokig vann mitt påskkort kortkategorin i deras marstävling och priset var presentkort på 100 kr och hemliga varor för 100 kr. Och när jag ändå beställde halkade en hel del annat med på köpet lixom...=)

Nu har jag i alla fall hunnit få lite utlopp för mitt "klipp-och-klistra"-behov: Först ett flaskkort , idén till detta kommer från Scrappers inspirationsblogg- tack Malin och Sandra för det!  Mallen hittade jag på nätet (googlade) men hade lite problem med att få till den lagom stor- och slutresultatet påminner snarast om en alldeles för stor haklapp =)!  Ska göra en lite mindre variant nästa gång, tror jag...

Sen ett kort med en nyligen införskaffad Sarah Kay-stämpel- min första =). Förhoppningsvis blir det fler, de är ju jättesöta ju =):Färglagt med promarkers samt använt några likaså nyanskaffade blommor och band.
Med vissa avbrott ( haft 6 barn mellan 5 och 10 i huset idag =) ) har detta kort tagit hela da´n att få ihop- fattar inte hur långsam jag kan vara ibland. Får nästan kramp i hjärnan av att välja papper och format, men kan ffa ägna orimlig tid åt att flytta omkring motiv och blommor några cm hit och dit tills allt känns "rätt"- är detta normalt eller borde man söka hjälp?!  Tar gärna emot tips i frågan =)
Nu måste jag sluta och (blä!) åka till  jobbet en sväng.

Ha det gott!
Eva

Men va´ f....

...nu snöar det igen!  Vi har snödrivor på tomten som kommer räcka till midsommar ändå, nu får det väl  vara nog!
Maken är i alla fall hemma igen, så igår fick jag lite pysseltid. Blev en LO till Svensk Scrapbookings skissutmaning mars/april:Bilderna är från 2005 då dottern var runt året och tvångsmässigt provsmakade allt hon kom över=).

Har använt de papper och diecuts från CratePaper som fanns i paketet från ScrapAteljén, passade perfekt till denna utmaning =). Klippte ut en stor blomranka från ett av mönsterpappren och toppade med lite "pärlbroderi".

Medan jag skriver detta kommer mellansonen och hans far hem från badmintonträning, och guess what!  Maken haltar gravt, ojjar sig och påstår att han förmodligen dragit av hälsenan. Nu ligger han i soffan med benet högt och ser ynklig ut- Adjö alltså till pysseltid, fick istället en till att pyssla om...:-(  ( Ja ,jag vet -det är ju honom det egentligen är mest synd om men just nu känns det inte riktigt så, man har faktiskt inte rätt att  bli invalidiserad omedelbart man kommer hem efter  att ha varit borta i 8 da´r...)  Måste skjutsa upp honom för en påtitt, ska försöka jobba upp lite empati oxå ;-).

Med Stukade Hälsningar!
Eva


Här har det inte blivit mycket pysslat

...senaste veckan, är fn ensamstående med tre barn, maken for till Schweiz förra fredagen. Går egentligen väldigt bra, märks att barnen blivit större, men mycket egen tid blir det ju inte, särskilt som man agerar taxirörelse hela kvällarna.
Men imorgon kommer han hem- PAYBACK--TIME ;-) !

Ett par påskkort har det i alla fall blivit:Detta blev bidrag till Pysseltagens marstävling med temat Något man blir glad av- krav oxå gult ,grönt och lila.
Har köpt en ny kantstans som nu invigts :-) - verkar otroligt användbar. Blomstjälkarna är fastsydda pärlor.


Ytterligare ett, variation på samma tema:
Måste oxå passa på att få vara lite stolt - fick i måndags ett mycket trevligt paket på posten från Scrap-ateljén med jättefina papper från Crate Paper, glitter diecuts och flowerclips-  min LO till Svensk Scrapbookings skissutmaning feb-mars VANN!! *jätteglad*:TACK  igen, snälla Carina  från Scrap-Ateljén för det fina priset!!

Nä, *gäsp*, nu ska jag hoppa i säng  och komma i form för det intensivpysslande som ska starta så fort maken kommer hem  och förhoppningsvis tar över markservicen ett tag- känner mig lite scrap-abstinent =) !

Go´natt!
Eva

RSS 2.0