DT-premiär!!!

Ta ingen som helst notis om nåt jag skriver idag, har hjärnan full av klister efter att ha jobbat fredag och söndag natt. Har bevisat gång på gång idag för mig själv och omgivningen att jag är till större skada än nytta  och egentligen borde ligga i sängen men sover jag för mycket på da´n vänder jag genast på dygnet och då blir eländet mycket  längre..bättre att härda ut och komma i säng i vettig tid ...förhoppningsvis=)
I förra veckan kom i alla fall ett välfyllt paket från snälla Inger på Pysseltagen,  så nu har jag begått DT-premiär!  Först blev det ett (till) konfirmationskort, inte bara för att det är det enda  sorts kort jag gjort sista tiden, utan för att det  bland dekorationerna fanns ett sött metallkors, så då kändes temat givet=)Har använt baksidan av mönsterpapper Bridgeport Pavilion, men klippt ut tre fjärilar från framsidan som fått glitterstickles och sen 3-D-lack. Kunde förstås inte hålla mig från lite distress på Tagen...

Nästa  blev ett Morsdagskort, tyckte jag hade en bra "plan", fina papper och jättesöta körsbärsblommor men sen ville det sig inte riktigt, blev till slut åtminstone nästan halvnöjd:Har "droodlat" en slinga och satt dit körsbärsblommor. Blomman längst ner har en blomma av böjbar "snodd", himla kul manick som man säkert kan komma på många användningsområden för. Ett till rosa kort har det blivit, men det kan inte visas förrän imorgon då det förhoppningsvis landat hos mottagaren=).

Sen har jag idag i sömnbristdimman faktiskt lyckats få ihop ett grattiskort till en släkting som fyller 60 i veckan, och ÄNTLIGEN har jag fått använda  mitt Scrappers-troll:Gjord efter skissutmaningen på Svensk Scrapbooking 15/5-15/6, tyckte det var en kanonskiss+ att jag slapp tänka själv+ att man kan va med i en utmaning samtidigt- många flugor på smällen där! =)

NU ska jag gå och intensivsova!

Go´natt!
Eva

Hjälp, jag kan inte sluta...

"distressa" , finns det nån avvänjningsklinik i närheten?!?  Har i alla fall fått klart det fjärde och sista konfirmationskortet (massor av konfirmander i bekantskapskretsen i år). Det sista blev i rosa:
Har här använt Tattered Rose, Fired Brick, lite Faded Jeans och Vintage Photo. Och div stämplar, spets, blommor och kors av svart ståltråd och små pärlor ( mycket enklare att dekorera tjejkort =)  ) Det blir  tydligen ett kort inlägg idag, måste gå och avstyra vattenkrig i badkaret!! =)

Ha en skön kväll!
Eva

Mera distresser åt folket!

Folk i min omgivning (maken) brukar påpeka att jag har en tendens att bli fullkomligt manisk och enkelspårig när jag gör nåt nytt jag gillar- börjar så smått tro att han kanske har rätt- VARFÖR har jag inte skaffat distressdynor förrän nu?!? Dom är ju fantastiska att göra bakgrundspapper med, jättefina färger och blandar sig så snällt med varandra till nya fantastiska nyanser, måste ha fler, måste ha alla färger ... ALLA FÄRGER.....AALLLAAA  KKAAAKKOOR!!!... (Ursäkta , måste behärska mig, känner mig som ett visst muppmonster i detta fall. )
Har alltså ägnat sista två kvällarna åt distressexperiment, har blivit två konfirmationskort till, först ett i grönt:Färgerna är Peeled paint, Broken china och lite Faded jeans. Testade här vattenstämpling med foamstämpel à la Sassa. Gillade verkligen denna teknik, man vill nästan inte sätta dekorationer över... eller jo, tydligen =)...

Nästa går i blått:


Broken china, Faded  jeans och lite Vintage photo, vatten-foam stamps och lite andra stämplar.Detta kort är tänkt åt en kille så jag fick sätta mig på händerna för att inte klämma dit en massa blommor, känns kanske lite "omanligt" eller?!
Fast hur manligt är pärlor och rosetter då?...Vad sjutton dekorerar man kort till tonårspojkar med?? Knycklade till ett kors av koppartråd och lite småpärlor, kan väl  åtminstone inte va´ helt fel på ett konfirmationskort...=)

Sen till en kul nyhet- fick nyligt " an offer I couldn´t refuse" så numera är jag, sen igår eller så, DT-medlem hos Pysseltagen. Har ju inte presterat nåt än men väntar ivrigt på första uppdraget ... kommer snart...i en blogg nära dig...=)

Ha en skön kväll!


Eva


Lyckan är...

...stämpel- och -scrapmässa i Gävle!!   Var där igår och shoppade loss riktigt ordentligt måste jag säga. Har aldrig sett så mycket stämplar och scrapgrejor på ett och samma ställe förut =).  Kom hem med div papper, stämplar från WOJ, hÄnglar, pappersvinden och förstås ett  Lidberg-troll från Scrappers. För att inte tala om glimmermist, charms, hattnålar, Distressdynor, brads, några vaxakvarellpennor och metalltråd i olika färger.  Dessutom hölls flera demos, såg bl.a. Malin från Scrappers som visade färgläggning med ProMarkers och någon som visade användning av "sammet på burk" och metalltrådsdekorationer. Dessutom två duktiga tjejer från Pappersvinden som visade hur man kan använda vit acrylfärg tillsammans med distresser- har sett ungefär samma demo här , av Sassa hos StampARTic, fast då med embossing i stället för acrylfärg. Blev hur som helst jättesugen att prova.  Började med några tags mest som test:Den gröna är Peeled paint, den bruna Tattered rose och Vintage photo. Gjorde även en blå med Broken China  och Faded jeans men den lyckades jag välta vatten över så den bev förstörd =P.
 
Gjorde sen ett bakgrundspapper till ett konfirmationskort:


Blandade här Tattered rose, Vintage photo och Faded jeans. På textskylten skrev jag föst med valnötsbläck och gick sen på med distresserna. Som en oplanerad bonus flöt då bläcket ut en aning i stämpelfärgen, gav en lite "åldrad " effekt som tyvärr inte syns så bra på bilden som är lite ljus.  Blommor från Petaloo och Prima toppade med en något amatörmässigt tillknycklad koppartrådsblomma =), här krävs definitivt mer övning ... Hattnålen som jag tänkt använda var för grov för pärlan så denna "nål"  är tillverkad av samma koppartråd som blomman. Spiralen i toppen lindade jag till runt ett penselskaft. Gillar verkligen Distressdynorna, hur kul som helst att göra egna bakgrundspapper, men skulle behöva lite fler mönsterstämplar tror jag...när det nyss inträffade köpstoppet hävts... om ett år  eller så...;-)
Nä, nu närmar det sig läggdags  och jag som har 6 otestade hÄnglar och ett troll och närmsta veckan fullproppad med jobb =( ...kommer bli en del nattpysslande närmsta tiden tror jag=).

God Natt
Eva

Hallonkrig!

Vill utfärda en varning till alla er som ännu har en hallonfri trädgård- SLÄPP ALDRIG FRIVILLIGT IN EN HALLONPLANTA ÖVER TOMTGRÄNSEN!!   För gör man det så sprider dom sig på några år bortom all kontroll. Hallonplantor är förmodligen släkt med Triffiderna ( om nån minns TV-serien med de ondskefulla jätteväxterna som promenerade runt och tog livet av folk?!), och dom är helt klart ute efter världsherravälde med start i min trädgård.  Men så svårt kan det väl inte vara attt rycka upp några buskar tänker säkert nån-FEL!!  Dom sitter som berget, dom sticks och dessutom dyker dom upp mitt i gräsmattan, mitt ett stånd gullvivor och mitt under verandan! Hur är det möjligt!?! Där kan man ju inte ens gräva upp dom utan att mörda oskyldiga vårblommor eller riva verandan. Slaget mot hallonbuskarna ( som jag givetvis förlorade) ägde rum i förrgår och mina armar och ben ser fortfarande ut som om jag gått en  10-rondare mot en folkilsken katt...Det suraste är att det är jag själv som planterade de första buskarna, fick dom av en god vän som av nån anledning skulle ta bort sina.... hmm, undrar varför...?!

Var tvungen att trösta mig med lite pyssel på kvällen. Blev  en kombination av chokladkort och flaskkort, idén knyckt från hÄnglars blogg. Passade bra att ge bort då vi var på middag hos goda vänner igår:Pga lite tidsbrist återanvände jag idén  till ett av  grodkorten nedan, går så mycket fortare när själva tänkandet redan är klart =)

Ha det gott i vårsolen!
Eva


RSS 2.0