Ett till rosa julkort...

...har jag gjort till StampARTics 2:a novemberutmaning! Tyckte det var så trevligt som omväxling till allt rött och grönt så jag kunde inte låta bli. Denna gång blev det ett ramkkort ( tutorial av min duktiga DT-kollega BellaMio finns här i Pysseltagens blogg):

Denna lilla julängel är färglagd med distresser och har fått lite stickles och glossy accent. Bakgrunden är vit CS , stämplat stjärnor och embossat med sparklepulver och sen distressat med Tattered Rose, Worn Lipstick och Broken China. God Jul är skrivet med valnötsbläck med lite Gummi Arabicum och glycerol för att det ska gå att embossa.

I Pysseltagens blogg pågår just nu en tävling där man ska göra ett matchat Trippeljulset bestående av Kort med annorlunda vikning, Tag och Altrat Julgodis. Gjorde några inspirationsalster till denna tävling, "bra att ha"-presenter inför alla julfester och glöggaftnar :) 

Ramkort...


...Hjärtkorg att lägga t ex knäck i...


och Tag att hänga på paket eller flaska...

Fler bilder och närmare beskrivning finns här.

Julkort är ju det helt dominerande temat för närvarande och så även på den fantastiskt trevliga pysselträffen som Hella ordnade för ett par veckor sen. 9 (nio) timmar satt vi där och på den tiden lyckades jag prestera 2 kort.( Vad GÖR jag egentligen?!)

Först ett till en snabbutmaning (1 timme hade man på sig):

Förstår inte riktigt hur jag tänkte där, kortet var klart ca 2 tim efter inlämningstiden hade gått ut...
Snögubbefamiljen är en Sugar Nelliestämpel, riktigt söt tycker jag.

En till skissutmaning gav jag mig på, och där hann jag lämna in i tid med tre sekunders marginal ungefär:Tomtegubben, som är färglagd med distresser är en av Malins (Scrappers) fina Rolf Lidberg troll. Med detta VANN jag :D !! Ett fint set med LO-album och dekorationer från Panduro, så jag måste nog ta mig i kragen och scrappa lite mer LO:s, tror jag :)

Nähä, dags att göra sig klar för att åka och jobba igen, önskar er andra en riktigt skön söndagkväll!

Kram
Eva


Rosa julkort...

...ska man göra till StampARTics pågående tävling och ett sånt har jag knåpat på under några kvällar ( går ju som bekant inte fort här). Under tiden har det strömmat in bidrag så  för närvarande finns det ca 50 st, alla snygga och många av dom heelt fantastiska!.  Motivationen att lägga upp mitt eget har därför lixom sjunkit undan för undan :), men nu är det klart och här kommer det i alla fall: Var på en kanontrevlig pysselträff för ett par veckor sen  och Helena och Malin lät mig då stämpla upp en massa fina motiv, bla denna hÄngel- minns inte vem av dem som rådde om just denna men stort TACK båda två! Färglagt har jag gjort med Tombows- fantastisk uppfinning- och Twinkling H2O:s fast det glittriga på vingarna syns dåligt.Bakgrunden är gjord med AlcoInks med guld i, syns inte heller...

Måste bli ett kort inlägg idag, ska strax åka och jobba. Har dock varit lite produktiv på sista tiden så ett par kort från ovan nämnda pysselträff, ett par grattiskort, farsdagskort mm ligger och väntar, kommer endera da´n...

Ha en riktigt skön helg!
Kram / Eva

 


Glasögonorm...

...har jag nu till slut blivit på riktigt! Tog mig i kragen, accepterade det oundvikliga,  gick till optikern och fick ett par läsglasögon utprovade! Dessutom mätte dom trycket i ögonen för " du har ju faktiskt passerat 40...", ganska oförskämt och onödigt tycker jag att behöva påpeka den detaljen i tid och otid...:). Ialla fall höll dom VERKLIGEN  med om att jag var i behov av ett par brillor och tyckte dessutom att jag hade ett lite brytningsfel på ena ögat vilket också skulle kompenseras ( fast jag framgångsrikt och fullständigt ignorerat det i hela mitt tidigare liv). När själva synundersökningen väl var avklarad måste man ju välja ett par bågar också, och i hela affären fanns det bara ett (1) enda par som jag inte såg helt galen ut i utan bara lite. Så dom bågarna fick det bli (dyrt!! fast ändå- det fanns ju bågar som kostade det dubbla och mer också så hade väl tur i oturen ändå!)
Sitter nu alltså här med mina sprillans nya glasögon på näsan och försöker låta bli att kräkas!  Måste erkänna att när jag håller blicken stadigt fäst rakt fram på datorn eller en text så ser jag onekligen mycket bättre. Problemet är bara att med min  välutvecklade talang för åksjuka så  behöver jag bara titta upp på omgivningen i ett par sekunder för att inneröronen ska gå i spinn totalt och sjösjukan ska  slå till. BLÄ! Fast man vänjer sig väl. Säger dom...vi får väl se...
Lite gammal skåpmat tänkte jag bjuda på idag, det mesta  har redan synts i Pysseltagens blogg men här kommer en repris.  Först ett av mina första försök med Alcohol Inks- superläcker teknik som jag absolut kommer ägna mig mer åt, har bara inte hunnit än...


Bakgrunden är gjord med Cloudy Blue och Denim, Pearl Mixative och Blending solution. Tyckte den såg ut som en molnig hösthimmel, därav stämpelvalet som är mestadels Mini Ornates från TH, träden i nederkant dock från Crafty Individuals. Distress stickles faded jeans runt kanten och liten hemgjord "charm" i nederkant på textskylten.

Sen kommer ett helt gäng julkort, sista DT-paketet från Inger var fullt av läckra julpapper och dekorationer :)
men allra först dock en LO gjord till Tim Holtz-temat i september:Budgetvariant av Tim Holtz, bakgrunden är gjord med distresser och som masker har jag använt kakdekorationsmallar från IKEA och några snöstjärnestickers, närmare beskrivning finns här.

Sen då några julkort, först ett par med distressbakgrunder:


Tomten är Santa Dear från Bo Bunny, God Jul skrivet i ram från stämpelglede, Grunge Collection.


Stämplarna kommer från TH stämpelset Letters to Santa och Reindeer Flight. Renen själv är stämplad på Grunge Paper, urklippt och lackad med crackle accent. Ytterligare detaljer här.

Sen ett par glada tomtar:
 
Båda tomtarna kommer från Lindy, den övre heter "Nisse i ringer", den nedre "Nisse med lykt", båda färglagda med distresser. Tycker dom är såå söta...mer detaljer här.

Fick för ett tag sen en kul utmaning av min duktiga DT-kollega Cath- Altra Julchokladen! Kan man ju förstås inte motstå, gillar ju både pyssel och choklad ungefär lika mycket( =MASSOR!) Så här blev det i alla fall:

Gick lös på en ask Marabou Premium Oraia och så blev det även ett flask-och chokladkort , närmare beskrivning här.

Till sist ett par "nyheter", ytterligare ett julkort:


Stämpeln tror jag är Sovande Nisse från Stämpelboden. Det rutiga pappret bakom tomten och i blommorna är gjort med en himla kul teknik som jag såg hos Tesa Prickiformar ( där finns för övrigt hur mycket inspiration som helst att hämta- superduktig tjej!).  Man droppar Distress refillers på babyvåtservetter och drar mot pappret. För tydligare rutor används tex fotopapper eller Gloss Paper, här har jag använt lite förfuktat akvarellpapper som gör att färgen flyter ut lite, ger suddigare resultat, lite som en gammal yllepläd kanske...:) Det vita i kanterna är UTEE, tanken var att det skulle se ut som snö, blev väl sisådär. Hade lite svårt att få dom grova kornen att smälta och fastna innan dom blåste bort... sägs att det funkar bättre om man lägger det man vill embossa på detta sätt i en gammal stekpanna och värmer på... ska prova det vid lämpligt tillfälle :)

Avslutningsvis ett babykort till ett alldeles nytt kusinbarn:och insida...


Ramen på insidan är stämplad med en av Primas Build a Frame-borders m h a en fiffig liten grej som dom tipsade om i en Border-stamp tutorial på StampARTic. För att få snygga hörn kan man gratis hämta ner en "mall" från Primas hemsida som man skriver ut på OH-papper och måttar/maskar med när man stämplar. Rekommenderas verkligen!

NU var det ialla fall färdigt för idag, önskar er alla en riktigt skön söndagkväll!

KRAM!
Eva

RSS 2.0