Italien, Tim Holtz mm.

Tänk vad tiden går, nu var det jättelängesen jag uppdaterade igen. Verkar som tiden antingen räcker till att pyssla eller blogga. Och sista veckorna har det i alla fall blivit lite pysslat. Och lite bloggat för Pysseltagen. Fast inga bloggrundor, tyvärr, blir alldeles stressad när jag tänker på allt fint jag förmodligen missat, måste snart få till en "komma ikapp"-runda :). Har dock hunnit med en till liten Italien-tripp, hann med ett par stranddagar, ett 50-årskalas och lite komprimerad sightseeing i åska och spöregn.  När vi skulle åka tillbaka till Rom tog vi vägen om Amalfikusten söder om Neapel, vädret var inte riktigt på vår sida men det var ändå en upplevelse, hur vackert som helst. Fick några bilder på en megaregnbåge i Positano, en liten by någon mil från Amalfi:Satt på ett litet café och åt glass och kollade utsikten medan regnet öste ner, och när det sen började klarna upp dök denna regnbåge upp och alla cafégästerna ryckte fram kameror och mobiltelefoner, så även jag :)

Här hemma har Pysseltagen denna månad Tim Holtz-tema,  och givetvis  även på månadsutmaningen- inte för sent än att skicka in bidrag- fint pris!!! 

Har följdaktligen blivit lite DT-alster med TH-inspiration i olika grad. Har bla gjort ett gäng bakgrunder mha distressrefillers och raklödder- lite geggigt men mycket roligt- lite fotodokumentation finns här. Hittade inspiration till detta i Pappersvindens blogg, här. Så här kan det t.ex bli:

Och här är några färdiga kort:


 


Har distressat lite extra och använt TH minimasker i hörnen och på insidan, stämplat med Memoriesdyna på TH Clear Fragments och limmat fast med Glossy Accent.

Sen ett par födelsedagskort till kusinerna, också med raklödderbakgrund:
Har också gjort ett par DT-tags:

Också raklödderbakgrund med extra Walnut stain och minimasks i kanterna. Hjärtana är av Grungepaper, en ny favorit som funkar jättebra med Crackle Paint, här Aged Mahogany:

Åsså lite Halloween:


Distressad med Blending tool ( Spiced Marmalade, Tea Dye, Black Soot) och div stämplar. Spökena är stämplade och urklippta ur grunge paper, därefter lackade med Crackle Accent. Crispyband i kanterna.


Förutom DT-grejor har jag hunnit med ett par Bröllopskort:

Framsida:


Halvöppnat....

...och helt öppnat...

Distresser, Perfect Pearls, stämplat, använt MS kantstans och slice. Kortvikningen finns bland StampARTics tutorials.

Sen ett Blomkrukekort, tutorial av min duktiga DT-kollega Cath finns här.


Riktigt kul att göra och går ganska snabbt faktiskt. Stora blomman i mitten längst ner är gjord av "retro"blommor , tutorial på den finns också på StampARTic.

Passar oxå på att slänga med ett beställningskort, blev ett slider-card som jag hittade instruktion till här :


Himla fiffigt måste jag säga, fast enkelt att göra :)

Uscha, måste snart åka ock jobba :( , bäst att slänga i sig lite mat först så man överlever natten :).

Ha en skön söndagskväll!
Kram
Eva


StampARTic skissutmaning!

Ligger rejält efter med uppdateringar (igen) men har faktiskt annars varit riktigt flitig på sista tiden. Pysseltagen har "Tim Holtz"-tema i september och dito tema på månadsutmaningen så ett givet tillfälle att frossa i distresser, alcoinks (nybliven ägare till ett antal-URKUL men har inget färdigt att visa än!) och allt annat härligt från TH/Ranger.
Tänkte först dock visa ett kort gjort till StampARTics senaste skissutmaning. Här är skissen: ...och så här blev kortet:Motivet är en stämpel från Art Impression,"Little shoppers". Stämplat med distressdyna och sen embossat med Distress Embossing Powder "Vintage Photo", inkat med Broken China, TeaDye och Walnut stain, textskylten skriven med valnötsbläck, inkad med Tea Dye och Walnut Stain. Scrollat högeränden. Fö diverse blommor mm.

Passar oxå på att visa födelsedagskortet till min bror som nyss fyllde 33:


 
...och detaljbild...


Bakgrund med distresser, swirl och allmän växtlighet, fågeln är en TH-stämpel, "Tattered Sparrow", embossad med distressEP Vintage Photo. Siffrorna är urklippta ur Grunge Paper (lite tunnare än Grunge Board men med samma böjlighet), målat med Crackle Paint Aged Mahogany och i dom hängt en "Swivel clasp"(TH) med ett stämplat urklippt  fickur. Klockan är målad med Twinkling H2Os och "glaset" lackat med Crackle accent. Texten skriven med Perfect Pearls, blandat  Forever red och Gold för att få en kopparliknande nyans.


Åsså en DT-tag åt Pysseltagen:

Framsida...


...och baksida...


"Tagbas" är papper från MME Colourful Christmas Merry Dots och det grönspräckliga pappret på framsidan är gjort mha distress reinkers och raklödder! Hade en riktigt kul eftermiddag med alla barnen och många papper blev det, fotade lite av processen, kommer så småningom :) Fö en massa utpunchade retroflowers, dom stora målade med Crackle Paint Broken China och Old Paper.

Nähä, det får va allt för idag, har ett par bröllopskort att göra innan torsdag och med mitt tempo är det bäst att sätta igång... :)

Ha en härlig kväll!

Kram/ Eva


RSS 2.0